De Psychologie van Verkopen

Hoe kun je als organisatie zorgen voor betere resultaten van het salesteam zonder dat ze, terecht of onterecht, de hakken in het zand zetten?

Professional / werknemer? Lees hier verder

Je merkt dat de verkoopresultaten achterblijven, er wordt te makkelijk korting gegeven en de kwaliteit van de salesfunnel is ondermaats. Je probeert je medewerkers te motiveren en aan te sturen op het behalen van de doelen, maar dit lijkt juist averechts te werken. De frustratie groeit. Het brengt je organisatie in een lastig parket. Hoe motiveer je sales professionals om de targets te halen zonder dat ze daarbij de hakken in het zand zetten?

schuine-lijn-roze

Verkopen is een vak

Verkopen is niet zomaar een kunstje, het is een vak. En een vak kan enkel goed worden uitgeoefend als de omstandigheden gunstig zijn en salesmedewerkers goed en gemotiveerd hun werk kunnen doen. Maar het motiveren van medewerkers is niet altijd eenvoudig.

Wanneer je als leidinggevende wordt geconfronteerd met tegenvallende resultaten is het verleidelijk om druk uit te oefenen waarbij waardering van wat er wél goed gaat vaak naar de achtergrond verdwijnt. Hoe zorg je ervoor dat je toch resultaten boekt?

schuine-lijn-roze

Als de verkoopresultaten achterblijven

Hoe mooi zou het zijn om medewerkers te hebben die aan de slag gaan met een gedegen verkoopstrategie, kansrijke gesprekken kunnen herkennen en met enthousiasme een product of dienst aanprijzen omdat ze oprecht trots zijn op wat ze doen? 

testomonials

"Wij werken sinds enige jaren met Cees Braber Psychologie & Ontwikkeling als trainer voor accountmanagers. Trainingen zijn tailor made en direct toepasbaar voor de deelnemers. Cees wordt door de deelnemers keer op keer goed gewaardeerd en resultaten zijn meetbaar."

Bart IJntema

Rabobank Nederland

Investeren in de ontwikkeling van je salesmedewerkers is één van de beste dingen die je als werkgever kunt doen

schuine-lijn-roze

Duurzame investering in salespersoneel

De op maat gemaakte 1-op-1 training de Psychologie van Verkopen is een waardevol traject waarbij de sales professional inzichten opdoet en handvatten krijgt om een trotse én succesvolle verkoper te zijn. Een verkoopmedewerker die met plezier en motivatie zijn werk doet, een succesvolle verkoopstrategie toe kan passen op specifieke klantgroepen en ervoor zorgt dat targets worden gehaald. Investeren in de ontwikkeling van je salesmedewerkers is één van de beste dingen die je als werkgever kunt doen.

schuine-lijn-roze

Gun je sales professional een ijzersterke verkoopstrategie

Het traject begint met een uitgebreid assessment waarmee je medewerker inzicht krijgt in zijn sterke punten en waar nog ruimte is voor ontwikkeling.

Vervolgens duiken we dieper in de Psychologie van Verkopen, waarbij je medewerker leert om de belemmerende gedachten rondom sales te herkennen én te overwinnen.

Zo:

Ontwikkelt de professional tijdens het traject een ijzersterke verkoopstrategie
Leert de professional de psychologie achter beïnvloeding en overtuiging
Leert de professional écht te luisteren en door te vragen zodat de pijn duidelijk wordt
Leert de professional om vervolgstappen te zetten én deals te sluiten
schuine-lijn-roze

Gemotiveerde medewerkers

Onderzoek wijst uit dat vertrouwen in de organisatie en een passie voor het verkoopvak de belangrijkste indicatoren zijn voor een succesvolle loopbaan als sales professional. Tijdens deze training richten we ons, naast de praktische zaken en gesprekstechnieken, dan ook uitgebreid op wat de professional drijft en waar deze zijn plezier uit haalt. 

Het traject wordt afgesloten met wederom een assessment waarbij de resultaten en inzichten met jou als leidinggevende worden gedeeld. Succesvol verkopen binnen een organisatie is namelijk een samenspel tussen werkgever en professional. De Psychologie van Verkopen is een waardevolle investering in je sales professional en daarmee ook in de organisatie zelf.

 

Meer weten?

Meer weten over hoe deze training bijdraagt aan de bedrijfsresultaten? Bekijk de speciale programmapagina en neem contact op voor meer informatie.

testomonials

"Enorm genoten vanavond van de inspirerende Masterclass Psychologie van Verkopen van Cees"

Claudia Camu 

Schoonenberg Hoorcomfort

Cees Braber heeft o.a. gewerkt voor

Bosch
exact
provincie groningen
JSB
Ciber
Rabobank
SAP
Lameco